dimarts, 25 de juliol de 2017

ULL DE BOU [ 06.7.30 ]


ULL DE BOU és la meva mirada de fotògraf al territori, proper o llunyà, que he trepitjat. La fotografia ens mostra un instant: aquest instant té una història que quedarà atrapada per sempre més, es convertirà en un objecte de demostració que el pas del temps el farà més valuós i potser fins i tot en una segona mirada i descobrim nous matisos. 
A l’hora de construir la col·lecció ull de Bou que consta de diverses parts, he exercit el dret que té qualsevol autor de fer-ho des de la més absoluta llibertat. M’interessa apuntar que hi ha imatges de nova construcció, però no totes elles, ja que hi ha temes -con les escales- que fotografio des de temps remots i, sense estar obsessionat amb elles, sí que són una constant, doncs com el Guadiana apareixen i desapareixen a l’arxiu. 

Podria construir un bon nombre de col·leccions ULL DE BOU on les escales fossin les protagonistes, però d’entre totes les que he fotografiat a lo llarg dels anys m’he decantat, finalment, perquè les 12 fotografies que conformen la col·lecció ULL DE BOU [06.7.30] les hagi disparat, única i exclusivament, a Barcelona, la ciutat que va acollir els Jocs Olímpics al 1992 i que pujar-ne els seus esglaons no suposi cap esforç, doncs aquests es mouen mecànicament, cap amunt o cap avall, mantenint la mateixa “geometria relativa” entre ells, activats (els esglaons) per una sèrie de sensors que detecten que hi ha persones usant l’escala mecànica o elèctrica. 

 -Esglaons encadenats-  
* Col·lecció privada. © 2008 / 2017