dijous, 1 de març de 2018

Fem esport…Fem arxiu


Necesité más de 55 SEGUNDOS para encontrar los imágenes de la exposició “Fem esport…Fem arxiu” que se expone en las calles de Igualada durante la sexta edición de FineArt, ya que su ubicación no está referenciada en el catálogo del festival, pero una vez localizadas me sobraron segundos para saber que Igualada, mi ciudad natal, ha sido ( y sigue siendo) desde principios del siglo XX, escuela de grandes fotógrafos. Y no lo digo porque los autores sean conciudadanos míos, sino porque las fotografías hablan por si solas y hablan muy bien de ellos. 

Parte del texto de la exposición organizada por Marta Vives del Arxiu Comarcal de l’Anoia

“Durant trenta anys, l’Arxiu Comarcal de l’Anoia ha estat atent als diferents fons d’imatges que, a més de ser testimonis històrics, tenen també valor artístic. Més de 300.000 imatges formen part d’aquest arxiu que abasta des de finals del segle XIX, fins els nostres dies. 

Amb l’exposició Fem espot…Fem arxiu, l’ACAN ol sortir al carrer per mostrar, d’una banda la diversitat d’autors-fotògraf, però també, el bagatge històric d’una manera de mirar i treballar la fotografia tant com obra d’art, com document testimonial d’una època. 

El projecte Fem esport…Fem arxiu, té com objectiu la recuperació, conservació i accessibilitat del patrimoni de les entitats esportives per mitjà d’una acció coordinada entre els diferents agents esportius i arxivístics. Per altra banda, ens volem unir a la candidatura Igualada, ciutat esportiva 2019, per tal de mostrar la importància de l’esport a la nostra ciutat".Fotografías tomadas en diferentes espacios de Igualada donde se exponen las imágenes, restauradas por Joan Tomàs y M. Teresa Closas, de la exposición Fem esport…Fem arxiu. Los lugares donde se exponen han sido seleccionados por Marta Vives del Arxiu Comarcal de l’Anoia. Algunos de los autores-fotógrafos son: Ramon Godó, Ignasi Castelltort, Josep Castelltort… 

* La exposición puede visitarse hasta el 18 de Marzo de 2018.