dimarts, 27 de juny de 2017

ULL DE BOU [ 04.7.26 ]


ULL DE BOU és la meva mirada de fotògraf al territori, proper o llunyà, que he trepitjat. La fotografia ens mostra un instant: aquest instant té una història que quedarà atrapada per sempre més, es convertirà en un objecte de demostració que el pas del temps el farà més valuós i potser fins i tot en una segona mirada i descobrim nous matisos. 
A l’hora de construir la col·lecció ull de Bou que consta de diverses parts, on el contingut i la intenció de les quals és també variat i divers, he exercit el dret que té qualsevol autor de fer-ho des de la més absoluta llibertat. M’interessa apuntar que hi ha una revisió, però també una nova construcció de imatges. 

Quan vaig fotografiar les parets guixades de Barcelona, Praga, Aix en Provence, Almeria, Badajoz, Madrid… a lo llarg de diferents anys no tenia, aleshores, la intenció de reunir-les en cap moment. L’objectiu d’aquesta selecció és demostrar, d’una forma un tant calidoscòpica, que en elles hi ha una unitat, una visió d’interès, una coherència…, i que en això resideix la base del projecte. Les 10 fotografies que conformen la col·lecció ULL DE BOU [04.7.26] es poden llegir, admirar, apreciar, considerar… per separat, però també són capaces de dialogar entre elles i mostrar-nos la gran connexió existent que hi ha en aquest llenguatge ideològic, irreverent, provocador…, però universal, que cobreix algunes de les parets de les nostres ciutats. 


-Llenguatges universals- 


* Col·lecció privada. © 1996 / 2017