dimarts, 17 d’abril del 2018

ULL DE BOU [ 15.8.16 ]


ULL DE BOU és la meva mirada de fotògraf al territori, proper o llunyà, que he trepitjat. Habitualment construeixo ull de Bou cercant les imatges més adients per allò que vull expressar, i no em sap greu el temps que pugui tardar en capturar-les, però, també, hi ha moments que els elements necessaris per una bona col·lecció s’arrenglen, i llavors -si un està atent- tant sols ha de treure la càmera de la butxaca i disparar. 

La col·lecció ULL DE BOU [15.8.16] és un petit homenatge a la pel·lícula “The Wind that Shakes the Barley”, doncs sempre que contemplo com el vent mou la civada a Glorieta, petit territori de la Conca de Barberà, on durant anys ha estat casa meva, em ve a la memòria aquesta pel·lícula d’en Ken Loach. 

EL VIENTO QUE AGITA LA CEBADA: Sinopsis.- Irlanda, 1920. Dos hermanos se alistan en la guerrilla para combatir contra las tropas británicas que intentan impedir la independencia de Irlanda. El amor por su país hace que Damien (Cillian Murphy) abandone su prometedora carrera de médico y se una a su hermano Teddy (Pádraic Delaney) en la lucha por la libertad. Tras sufrir varias derrotas y un escalofriante número de bajas, el Gobierno Británico decide pactar con los rebeldes. Pero el acuerdo alcanzado provoca divisiones dentro del IRA y desemboca en un nuevo y fratricida conflicto armado. 
Año 2006. Duración 127 minutos. Dirección Ken Loach. Guión Paul Laverty. Música George Fenton. Fotografia Barry Ackroyd. 

© Col·lecció privada 2016