dilluns, 27 d’octubre del 2014

SCAN Tarragona 2014

La cinquena edició del certamen fotogràfic SCAN que acull la ciutat de Tarragona gaudeix d’un ampli programa amb múltiples activitats, des d’octubre fins a desembre, entorn la fotografia. 

Tots el actes i activitats estan recollides en un complert programa de mà on m’agradaria destacar-ne algunes com: SCAN PhotoBooks un recull de llibres fotogràfics, molts d’ells auto editats, on diversos fotògrafs ha escollit aquest format per mostrar-nos la seva obra. SCAN OFF, comissariat per Pep Escoda, projeccions on podem descobrir noves generacions de fotògrafs que donen a conèixer el seu treball. FULL CONTACT, activitat que facilita la relació, en viu i en directe, de 24 fotògrafs seleccionats per Jesús Vilamajó i Natalia Lloreta, de tot el país i residents a Europa, amb professionals del sector de l’art i la fotografia com: galeristes, editors, comissaris, directors de festivals entre d’altres amb qui dialogar i intercanviar opinions, idees, conceptes… Talent Latent no m’ha sorprès, les propostes m’ha sembla molt iguals a les presentades en les anteriors edicions, ja que el punt de vista i la manera de entendre la fotografia del seu comissari (el mateix en les tres edicions) és la que imprimeix petjada a l’exposició i catàleg. Exposicions, una visita per les diverses exposicions, programades, és una bona manera de gaudir d’ells i de la ciutat, molt recomanable. 

Com a últim vull fer menció de que m’ha complagut enormement que a l’SCAN 2014 hagi pogut veure, participant-hi, a molts fotògrafs vinculats a la Trobada Fotogràfica Passanant FOTO, i això en fa pensar que la tasca que anem fent des de fa nou anys en aquest petit poble, Passanant, de la Conca de Barberà que l’acull està donant els seus fruits.