dilluns, 4 de març del 2019

MACBA: Jaume Plensa fins el 22 d’abril


Fins el 22 d’abril d’enguany teniu temps de poder gaudir de l’exposició de Jaume Plensa que acull el MACBA de Barcelona. No descobreixo res sí us confesso que sóc un gran admirador de la seva obra i que lamento profundament que la seva ciutat, Barcelona, no hagi estat més generosa, esplèndida… i muntar un exposició com crec que ell es mereix, però millor aquesta que res. 

L’exposició planteja un recorregut per gairebé tres dècades del seu treball. Per accedir-hi s’ha de travessar una gran fotografia del seu estudi, on s’acumulen maquetes esbossos, material, eines… Després, un itinerari ben dibuixat ens permet un accés coherent a seu món. 

* “Dotat d’una immensa capacitat de producció, Plensa construeix una manera de mirar el món amb la qual indaga en les seves relaciones internes. Segur de la capacitat de transformació que té la seva feina, argumenta amb escrupolositat les seves conclusions. En tot moment demostra que actua amb llibertat. Dialoga sense por amb el concepte de bellesa, per més que no sempre la busca, però quan ho fa, ho fa amb una gran convicció. No mostra un optimisme ingenu; en tot cas, manifesta una confiança en el fet que tot és possible. En les seves obres assumeix la força de volum, de la imatge, de la paraula o del so amb contundència, però sense témer les contradiccions” 








Fotografías fetes al Macba. Febrer de 2019 

* Extracte catàleg de mà.