dissabte, 14 de maig del 2022

Així he vist REC.0 - Igualada 2022


 
«Rec.0 Experimental Stores és la transformació efímera del barri del Rec d’Igualada. Dos cops a l’any i durant quatre dies, les velles fabriques i adoberies es converteixen en pop store de moda, on marques de primer nivell venen els seus stocks a preus únics. 
Rec.0 no només és moda, també és Rec Street Food, un festival gastronòmic amb (aprox.) 32 food tracks i pop up bars, on també la cultura i,especialment, la música tenen el seu espai destacat»* 
 
Un mirall és sempre una superfície misteriosa de la que no sabem que pot retornar-nos. La metal·litzada food tracks ha estat el mirall que m’ha mostrat que estava passat al Rec.0 d’enguany i els metres de tela penjades al carrer, d’aquest barri oblidat de la mà de Déu durant la resta de l’any, ha estat, almenys per mi, el símbol de les milers i milers de peces de roba que un públic enlluernat per uns preus suposadament econòmics compra compulsivament.
Crec que utilitzar el format de díptic, paraula que prové del grec i combina el significat de «dos» (di) amb el de «plegar» (ptych), per mostrar-vos com he vist jo aquest any el Rec.0 ha estat una decisió encertada, ja que els díptics normalment són utilitzats per explicar històries de subjectes fotogràfics diversos i el Festival Rec.0 n’està plena d’elles. Aquest 2022, per fugir del «déjà vu» d’anteriors edicions, he decidit endinsar-me en una línia més conceptual. 
 
 “REC.0 - Igualada 2022”
 










 
 
* Extracte del text descriptiu de la pàgina web Rec.0